Jättebra!

Hej!

Ska egentligen sitta och renskriva min planering inför samligen jag ska ha med barnen på onsdag. Men först så måste jag berätta om ett mail jag fått! Det var från min naturkunskapslärare. Vi gjorde nämligen ett prov veckan innan vi åkte ut på APU så hon han aldrig att rätta dom innan. Men vi skulle få ett mail om hur det hade gått, och så här stod det i mitt!

Hej Sofia!
Jag har rättat proven nu och du har gjort ett riktigt bra prov. Du har besvarat uppgifterna med relevanta fakta och stor förståelse. Jättekul!
Ha det så bra!

Va glad jag blev och fortfarande är! :)

Nu ska jag ta fram min planering och renskriva den! Har bestämt att jag ska ha en flanosaga (en saga med bilder som man sätter på en tavla), Den lilla lilla gumman (med den lilla lilla pallen...) Och sen så hade jag tänkt att vi skulle leka Gubben/gumman i lådan. Barnen fullkomligt älskar den! :D 

Hejdå! 

New moon

Hej!

Innan idag var jag på bio men Johanna. Vi kollade på New Moon. :)
  Den var ganska bra faktiskt, men boken var mycket bättre. Som det brukar vara. Trodde att jag skulle vara med uppspelt under filmen än jag var, för när jag kollade på trailern så blev jag det. Men tyvärr så var jag inte det när jag kollade på filmen. :/
  Det var en massa detaljer som var borta och så hände allting så fort. Det tog mycket längre tid i boken.

Men jag gillar den ändå, fast inte på samma sätt som jag gör med boken. Den älskar jag! ;)

Nu ska jag sätta mig i sägen och läsa hade jag tänkt. Just nu så läser jag Harry Potter igen, fast den här gången på engelska. 

Hejdå!


Måste läsa böckerna snart igen. :)


Vampyrer, vampyrer, vampyrer..

Hej!

Kom hem från APUn för en liten stund sen, har gjort julgranskulor av glitter och stora, färgade flörtkulor med barnen idag. Dom blev jätte fina! :D Hade gärna gjort en själv om jag hade fått! ;)

Igår när jag kom hem så var jag helt död. Tror att det berodde på att jag hade varit borta ett tag och inte var van vid att vara omringad av ca 7 barn hela dagen. Men dag så är jag piggare, slutade några timmar tidigare också. :)

Tror att jag är lite smått besatt av vampyrer.. först Twilight filmen, sen böckerna, sen True Blood och nu The Vampire Diaries och på lördag New Moon med Johanna! <3 

Nu så kommer jag inte på något mer att skriva. Ska kolla på The Vampire Diaries!

Hejdå!


Hihi, min sim, kommer inte ihåg vad hon heter, är lite (läs mycket) galen.. hon står och fiskar i en pool! :)


Sims 3

Hej!

Har varit hemma och varit sjuk hela veckan och missat en massa på APUn. Gillar det inte, inte det minsta. Har kommit på att jag har ton med grejer som jag måste fixa innan vi slutar. Bäst att sätta igång med det snart.

Spelade sims igår nästan hela dagen. Var lite lustigt när mamma blev gravid och skulle föda. Hon fick två små flickor. Lustigt, har aldrig fått en flicka innan sen jag fått sims 3. Men nu när jag fick installera om allt, laddade ner en uppdatering som gjorde att jag inte kunde starta spelet, så det första jag får då är en tjej, eller två till och med. :) Blev jätte glad. Haha, älskar mina simmar. Dom är som mina små barn, mina små dockor som jag leker med. <3

                      
                                           Felicia och Livia. :) Livia kom först.

                      
                                    Gravida mamma Charleen och storasyster Isabelle.


Toppen och botten!

Hej!

Igår var det toppen! :D Var och kollade och lyssnade på Lars Winnerbäck men mamma! <3 Stor längst fram, igen! Fast den här gången på vänstra sidan. Innan så har jag bara stått på högra. 

Idag så har det varit botten, mådde inte så bra imorse när jag vaknade. (Vaknade till och med 5 minuter efter att bussen hade gått) Var alldeles täppt i näsan, hasde ont i halsen och hade svårt att prata. Så jag stannade hemma. :( Måste blir frisk tills nästa vecka, vill inte missa mer av APUn. 

Nu ska jag spela det nya Sims 3 Desination Världen. Fick det igår, men han inte att spela någonting.

Hejdå!

    
 

Fel i statistiken

Hej!

Kollade lite snabbt på statistiken, den var inte så hög. ;) Haha. Såg ett litet fel. :PHaha, snarare 5 och en halv besökere. :)

APU - sjuk

Hej!

Har varit hemma och varit sjuk sen igår. Tråkigt att missa på APUn. :( Har inte gjort så mycket, kollat på förhäxad, läst och ritat. Igår låg och läste i ca 6 och en halv timme. Boken var verkligen bra, Där regnbågen sluter hette den. Lite annorlunda eftersom det bara är skriven i brev, lapp, mail och chattform.

Idag så har jag inte läst någonting, utan jag har kollat på några avsnitt av förhäxad och tecknat en massa på en bild på Kenza och herre gud va nöjd jag är! Blir lika förvånad varje gång jag kollar på bilden. Fattar inte riktigt att jag har tecknat det.. !! Men den är inte klar än, har hela håret kvar! Usch, gillar inte att göra hår. Kanske jag jag göra henne flintis. ;)


Den ser mycker bättre ut i verklighetern, kameran "äter" upp skuggorna.
 Hoppas iallafall att det syns att det är hon. :P


APU dag 3 och 4

Hej!

Orkade inte skriva igår, var jätte trött och så var jag på utvecklingssamtal och kalas. Trodda att jag skulle spricka av trötthet. Hahah. Blev lite irriterad på pappa när vi skulle åka hem, dom kunde ju inte sluta prata. Så jag tog sa avd dom skulle göra och gick ut. Haha. ^^ 

Idag och igår har gått hur bra som helst! Har kommit in i rutinerna nu och lärt känna barnen mer. Dom är ju så söta, speciellt dom minsta! ;)

I eftermiddags när jag kom hem så satte jag mig vad datorn en stund, sen åkte jag och pappa och handlade. Sen åkte vi hem och larvade oss och läste Illustrerad vetenskap medas pappa gjorde pannkakasrulle! Mums!

Ska snart gå och lägga mig, börjar halv 8 imorgon tror jag och går till halv 2. Vilken skön dag! :) 

Godnatt!


APU dag 2

Godkväll!

Ska snart gå och lägga mig, hade tänkt duscha men orkar verkligen inte det. Är inte riktigt van vid att jobba hela dagarna, blir helt utmattad när jag kommer hem. Började halv åtta idag och gick till halv fyra. Men ska inte klaga, behöver bara göra dethär i 5 veckor. Vissa måste ju göra det varje dag.. Tur att det är så kul!

Imorgon så börjar jag 7 och slutar vid 2 tror jag, så jag ska ta bussen vid halv 7 på morgonen och behöver alltså gå upp vid tjugo över 5. Hoppar av glädje, eller skulle om jag orkade.  Hehe, ännu värre blir det när jag börjar halv 7..
  Efter jobbet imorgon ska vi fira Annikas dotter, då blir det tårta igen säkert! Åt tårta både idag och igår och imorgon så är det en som bjuder på kaka. Usch, om det är så varje vecka så kommer jag nog snart att rulla hem! Hoho..

Nu så håller jag på att somna, så jag ska gå och lägga mig nu. Godnatt!


APU dag 1

Hej!

Kom hem från APUn för ca en halvtimme sen. Har varit en lite jobbig men mycket rolig dag idag! Har träffat nästan hälften av barnen idag, så det har varit ganska lugnt. Men imorgon så kommer det säkert tt vara fler. Hoppas det. :) Lite jobbigt bara att komma ihåg alla namn, men nu har jag nog lärt mig iaf allas som var här idag. 

Ska dansa idag, hade glömt bort det om pappa inte fråga om jag skulle det. :P Har inte riktigt vant mig vid att ha det på måndagar, hade det innan på torsdagar. Då hade man någontinga att se fram emot, men det har man ju inte riktigt nu. Inte när man börjar veckan med det, gillar att spara det bästa till sist. ;)

Ska gå och ta mig en macka nu, ska inte äta förrens efter dansen vid halv 9 ungefär. Tror inte att jag klarar mig tills dess med bara en lunch vid halv 12 som bestod av sliskigt pulvermos och några falukorvar.

Börjar bli hungrig nu, eller så är det bara mensvärken som jag haft hela dagen. Känne inte riktigt skillanden. ;)

Hejdå!

Fisk

Hej!

Målade inatt men akvarell, en clownfisk med havsanemoner runt om kring sig. Blev skit nöjd! Ska nog köpa en ram och säta upp den på väggen. :)

Vaknade vid 9 idag och bara flög upp, vet inte riktigt varför. Kommer inte ihåg att jag drömde något skumt. Konstigt..

Blev inte så mycket sagan om ringen igår, vi somande innan första delen av första filmen var slut. Haha. Låg ihop krupen som en boll i fotöljen och när jag vaknade sov mitt ben så mycket att jag knappt kund gå. Kändes jätte skumt.
  Men mycket tacos blev det ialla fall. Åt så mycket att jag trodde jag skulle spricka, som tur var så gjorde jag inte det. ;)

Idag så vet jag inte riktigt vad jag ska göra, spela sims 3 kanske. Måste städa lite också, har inte orkat göra det i veckan och nu behövs det verkligen!

Hejdå!

 

 


Ritar

Hej!

Sitter och ritar just nu, eller inte riktigt just nu. För nu skriver jag ju. Haha.

Idag så började jag vid 10.10 med engelska, första lektionen var inställd. Glosförhör som jag hoppas att det gik bra på. Kunde alla ord som var med,och sen så slutade vi den lektionen. Vi hade ingenting att göra, och eftersom vi inte ska komma till skolan på 5(!!) veckor så började vi inte på något nytt. Sen lunch och till sist matte prov som gick ganska fort så man slutade tidigare. :) Sköönt!

Ikväll så är det tacokväll, när är det inte det hemma hos pappa?! :O Heheh, vi ska nog kolla på idol och sen så ville pappa kolla på Sagan om ringen så vi kommer nog att göra det.

Nu ska jag rita vidare, hejdå!

Datorkunskap

Hej!

Juste nu så sitter jag och har 10 minuters rast från datrokunskapen, den tråkigaste lektionen! Slutar om en timma ungefär.
  Hade prov i Naturkunskap för en stund sen, gick ganska bra tror jag. Vi fick veta svaren när alla var klara med sina prov så att vi kunde göra en liten bedöming själv. Och då hande jag fått med nästan allting.

Igår så kom pappa hem! Äntligen! Har varit så ensamt dom senaste dagarna, och lite läskigt på kvällarna.
  Efter att jag kommit hem så åkte vi och handlade, sen så satte jag mig i köket och tränade på provet vi hade idag medans pappa frostade av frysen. :P Haha. 

Nästa vecka så ska jag inte gå till skolan, utan då ska jag jobba på en förskola i Frista. Ringde dit igår, och dom som jag pratade med lät jätte trevligt! :)
 
Nu är rasten slut. Hejdå!

Städat

Hej!

Har precis duschat och ska snrt gå och fixa iordning mig och väskan inna jag går och lägger mig och läser.

Idag så fick vi reda på vårt BKF prov som vi gjorde förr förra veckan, fick ett svagt VG men blev nöjd ändå. :) Fick också kolla på mitt matteprov igen, såg det förra fredagen men bara snabbt. Gick super bra, fick MVG kvaliteer på två uppgifter. :D PÅ Idrotten så lärde vi oss om hur man böjer sig ner för att inte skada ryggen. Böjda ben i 90 graders vinkel, ut med rumpan och fäll ihop från höften inte kuta med ryggen utan bak med axlarna. Super enkelt enligt mig, fast det är nog för att jag är så van vid axel grejen från dansen. ;)

Efter skolan åkte jag hem och ringde till min APU-plats, där jag ska vara i fem veckor. Men min handledere var int där så jag skulle ringa imorgon istället fast på förmiddagen. Får nog ringa från skolan då. :) Efter det så började jag att städa och plocka iordning eftersom pappa kommer hem från Tunisien imorgon.
 Tömde diskmaskienen, eller som jag skrev på min kom ihåg lapp: Ta ut diskmaskinen. Haha, vet inte om jag hade klarat det. ;) Plockade bort massa vissna blad från våra blommor, det är riktigt roligt att gå och pyssla med dem. :) Damsög alla rum, förutom Oscars. Det kan han gott ta och göra själv! ;) Gjorde också rent på toaletten och diskbänken i köket. Höll nog på i minst en och en halv timme! Och hela tiden, nästan iaf, så tänkte jag på hur jag skulle böja mig ner för att inte skada ryggen! Toppen!  
  Efter allt städande så började jag rota i frysen och hittade lite potatiskroketter. Så jag slängde in dom i ugnen och till det så stekte jag nogra köttbullar. Haha. 

 
Potatiskroketter, köttbullar, bearnaisesås, gurka och en morot.

nej, nu måste jag gå och borsta tänderna och packa inför imorgon.

Godnatt!


Frukost på sängen

Hej!

Fick frukost på sängen i dag av min söte lillebror, en macka med skinka och ett glas mjölk. Haha, så gulligt. :) Han kom upp och sa till mig att jag inte fick gå ner, sen efter en stund frågade han om han fick ta en kökskniv. Nej, sa jag såklart då och frågade vad han skulle ha den till. Först ville han inte svara, sen sa han att han höll¨på att göra frukost till mig och behövde kniven för att öppna skinkpaketet. Haha.  
   Är barnvakt idag igen, mamma är på valpkurs med Molle. Så efter frukosten så gick vi ner och käkade upp allt godis och lite chips och kollade på Hannah Montana och Magi på Waverly Place. :)

Duschade för en stund sen, håret var så fettigt att man skulle kunna krama ut allt och fylla hela vår frityr! Usch!! ;)

Nu så ska jag nog rita lite tror jag, har inte blivit klar med bilden som jag skulle bli klar med än. Ska nog sätta mig med den ikväll tror jag.

Kram!


Gull unge! <3 Inte lika lite längre :)


RSS 2.0